Doen in de winter

Heerlijk fris uitwaaien! Wat te doen met dit winterse weer op Terschelling? Genoeg te beleven! Op 21 december luiden we de winter officieel in bij de Natuurschuur in Lies tijdens de 'Winterquinox'; de kortse dag van het jaar. Daarna rollen we langzaam richting de kerstdagen met (kerst)markten en speciale winterwandelingen. Je kunt je natuurlijk ook heerlijk op de bank nestelen met een dekentje, kaarsjes en een echt juttersspel! Of bezoek een van de musea of bezoekboerderijen. 

Als de winterse buien even op zich laten wachten ga dan naar buiten! Uitwaaien op het strand of iets beschutter in het bos. Als beloning natuurlijk een mok warme chocolademelk met slagroom bij een van de strandtenten! De mooiste wandelroutes op het eiland vind je in het wandelboekje. Ook kun je op pad met eilandmeisje Joon tijdens een Schemerwandeling of loop mee met de Sterrentocht in Oosterend op 30 december. 

Slaat het weer echt helemaal om? Bezoek dan een van de musea of bezoekboerderijen. Lekker warm en droog! Bezoek bijvoorbeeld het Bunkermuseum, kom meer te weten over de geschiedenis van het eiland in het Behouden Huys, bekijk jutschatten in het Wrakkenmuseum of leer meer over de natuur van het eiland in het Natuurmuseum. Ook zijn er verscheidende boerderijen welke je kunt bezoeken. Bekijk de website voor meer informatie

 

Lekker struinen! In de straten van West-Terschelling kun je op zoek naar mooie cadeaus, voor bijvoorbeeld onder de kerstboom! Denk aan Terschellinger Monopoly, wijnglazen met het eiland erin gegraveerd, of haal een lokale lekkernij! Ook in het dorp Midsland vind je een gezellige straat met verscheidende winkeltjes. Natuurlijk kun je 08 december ook op zoek gaan naar pareltjes tijdens de Kerstmarkt bij Zus

Rondom de kerstdagen is van alles te beleven. Van speciale excursies tot aan winterse wandelingen en (kerst)markten. Bij huifkarbedrijf Terpstra in Hoorn bezoek je in de kerstvakantie bijvoorbeeld de levende kerststal. Ook zijn er speciale huifkartochten en wandelingen met snert, appelflappen en glühwein! Op tweede kerstdag wandel je de calorieën van het kerstdiner eraf tijdens de Kerstwandeltocht.

Nog even in de kerstsfeer blijven? Op 27 en 28 december wordt het beroemde kerstverhaal ‘A Christmas Carol’ vertolkt in het WestEnd theater. Het kerstverhaal wordt door het Muzikaal VertelTheater op een bijzondere manier gebracht met muzikale omlijsting op de viool. 

Oud & Nieuw

Op 29 december sluiten we 2018 feestelijk af tijdens de Midwintermarkt met het speciale lokale drankje: warme ketel. Tijdens oud en nieuw ligt de haven vol met verlichte schepen van de bruine vloot. Het afsteken van vuurwerk mag op oudjaarsavond tussen 18:00 en 02:00 uur ’s nachts. Ook wordt er op oudejaarsdag op drie plaatsen op het eiland Carbid geschoten! Voor de echte bikkels is er op 1 januari natuurlijk de Nieuwjaars duik in de Noordzee!

OVERNACHTEN

Kom heerlijk uitwaaien op Terschelling. Er zijn veel mogelijkheden om even echt weg te zijn. Kijk hier voor de aanbieders van overnachtingen >>