Doen in de winter

Heerlijk fris uitwaaien! Wat te doen met dit winterse weer op Terschelling? Genoeg te beleven! Ga lekker op pad en geniet van de mooie natuur. Rond de kerstdagen zijn er (kerst)markten en speciale winterwandelingen. Je kunt je natuurlijk ook heerlijk op de bank nestelen met een dekentje, kaarsjes en een echt juttersspel! Of bezoek een van de musea of bezoekboerderijen

Als de winterse buien even op zich laten wachten ga dan naar buiten! Uitwaaien op het strand of iets beschutter in het bos. Als beloning natuurlijk een mok warme chocolademelk met slagroom bij een van de strandtenten! De mooiste wandelroutes op het eiland vind je in het wandelboekje. Ook kun je op pad met eilandmeisje Joon tijdens een Schemerwandeling of loop mee met de Sterrentocht in Oosterend op 29 december. 

Slaat het weer echt helemaal om? Bezoek dan een van de musea of bezoekboerderijen. Lekker warm en droog! Bezoek bijvoorbeeld het Bunkermuseum, kom meer te weten over de geschiedenis van het eiland in 't Behouden Huys, bekijk jutschatten in het Wrakkenmuseum of leer meer over de natuur van het eiland in het Natuurmuseum. Ook zijn er verscheidende boerderijen welke je kunt bezoeken.

Lekker struinen! Zondag 22 december en zondag 29 december is het koopzondag in West-Terschelling.

Op andere dagen kun je natuurlijk ook in de straten van West-Terschelling, Midsland en om Oost op zoek naar mooie cadeaus, voor bijvoorbeeld onder de kerstboom! Denk aan Terschellinger Monopoly, wijnglazen met het eiland erin gegraveerd, of haal een lokale lekkernij

Rondom de kerstdagen is van alles te beleven. Van speciale excursies tot aan winterse wandelingen en (kerst)markten. Bij huifkarbedrijf Terpstra in Hoorn bezoek je in de kerstvakantie bijvoorbeeld de levende kerststal. Ook zijn er speciale huifkartochten en wandelingen met snert, appelflappen en glühwein! Op tweede kerstdag wandel je de calorieën van het kerstdiner eraf tijdens de Kerstwandeltocht.

Nog even in de kerstsfeer blijven? Op 30 december zijn er wintervertellingen in het WestEnd theater. 

Oud & Nieuw

Op 28 december sluiten we 2019 feestelijk af tijdens de Midwintermarkt met het speciale lokale drankje: warme ketel. Tijdens oud en nieuw ligt de haven vol met verlichte schepen van de bruine vloot. Het afsteken van vuurwerk mag op oudjaarsavond tussen 18:00 en 02:00 uur ’s nachts. Ook wordt er op oudejaarsdag op drie plaatsen op het eiland Carbid geschoten! Voor de echte bikkels is er op 1 januari natuurlijk de Nieuwjaarsduik in de Noordzee!

AVONDJE UIT

Avondje uit? De kroegen en clubs op het eiland zorgen dat je even een lekker avondje uit bent. Tijd voor echte gezelligheid.

ZATERDAG 21 DECEMBER: Makkumer Blues Brothers in de Bras (West-Terschelling).
Gegarandeerd een spetterende avond met de Makkummer Blues Brothers.
Aanvang: 22.30 uur | entree € 7,50 inclusief 1 consumptie

ZATERDAG 21 DECEMBER: STOEP invites ERICK E!
Open tot 03.00 uur

DAGELIJKS IN KERSTVAKANTIE: Hessel & Tess in de Groene Weide (Hoorn)
Geen moeilijk gedoe, gewoon lekker muziek maken! Jong of oud, het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, iedereen gaat uit z’n dak tijdens een optreden van Hessel en Tess.
Gratis entree | dagelijks om 22.30 uur

ZONDAG 29 DECEMBER: Flat Rabbit in de Bras (West-Terschelling)
Eilander band Flat Rabbit, knallende klassiekers en nieuwe hits.
Aanvang: 22.00 uur

MAANDAG 30 DECEMBER: Soulpower in de Wyb (Midsland)
Soul Power, energieke swingende uptempo soul. Met bandleden van o.a. The Scene, Wad bij Nacht, Ruben Hoeke Band, Roberto Jacketti, Rauw en teder & Soulbrothers.
Aanvang 22.00 uur | Kaarten verkrijgbaar bij de deur

DINSDAG 31 DECEMBER: dansen met dj Jan van Teake  in de Vijfpoort (Formerum)
oudjaarsnacht vanaf 00.30 uur | gratis

DONDERDAG 2 JANUARI: Dancing Dollekamp & Fratsen in de Vijfpoort (Formerum)
21.30 uur | gratis

ZATERDAG 4 JANUARI: Fratsen & Dancing Dollekamp in de Vijfpoort (Formerum)
21.30 uur | gratis

OVERNACHTEN

Kom heerlijk uitwaaien op Terschelling. Er zijn veel mogelijkheden om even echt weg te zijn. Kijk hier voor de aanbieders van overnachtingen >>