Ervaar de duisternis tijdens Nacht van de Nacht!

Nacht van de Nacht is een initiatief om bewustheid te creëren rondom lichtvervuiling. Nederland is namelijk een van de lichtste landen ter wereld. Door het toenemende gebruik van licht wordt de lengte van een echt donkere nacht steeds korter. Dit is niet alleen slecht voor het ritme van de mens, maar ook voor het natuurlijke ritme van de natuur. 

Tijdens Nacht van de Nacht worden er door heel Nederland verschillende activiteiten georganiseerd om stil te staan bij de lichtvervuiling. Op Terschelling is het alweer de negende keer dat Stichting Natuurlijk Oosterend meedoet aan de landelijke Nacht van de Nacht. Drie ondernemers bieden een belevenis aan waarbij Dark Sky centraal staat! Extra speciaal, want de Boschplaat is het eerste Dark Sky Park van Nederland! Boek nu!

Verhalenjutter Marloes Fopma: "Door gezamenlijk activiteiten te organiseren bieden we een totaalbeleving aan. De erkenning van de International Dark Sky Association (IDA) in 2015 voor De Boschplaat brengen we hiermee ook onder de aandacht, want dat is iets om trots op te zijn." "En gewoon op de dijk of een duintop liggen en turen naar de sterren kan natuurlijk ook, en heel goed in Waddengouddorp Oosterend omdat we hier alle verlichting uit doen", vult Danielle Bierema van Puur Terschelling aan. 

 

Ben je tijdens Nacht van de Nacht niet op het eiland? Ga eens mee met de Dark Sky excursie van Staatsbosbheer die iedere zaterdagavond wordt gehouden. Of boek een Dark Sky arrangement en geniet een heel weekend van de duisternis op Terschelling!