Vliegerfestival Kunst & Vliegwerk Terschelling

Op 12 & 13 oktober vindt op Terschelling de derde editie van het Kunst & Vliegwerk vliegerfestival plaats.

Kunst & Vliegwerk 12 oktober

Zin in een kleurrijk spektakel in de lucht? Kom naar het jaarlijkse Vliegerfestival op Terschelling! Je kunt letterlijk uitwaaien op het strand en geniten van de verschillende kite-teams. Tientallen vliegers zullen in alle soorten en maten de lucht sieren. Naast alle vliegers zijn er verschillende andere activiteiten op het strand te doen. Zo kun je een clinic powerkiten volg of kun je leren blowkarten. 

Op de eerste dag worden vanaf 11 uur op het Noordzeestrand bij West aan Zee verschillende vliegers in alle soorten en maten opgelaten. Als afsluiter wordt er zaterdagavond bij het Stayokay een vliegershow opgevoerd. 

Kunst & Vliegwerk 13 oktober

Op zondag verschuifd het spektakel zich naar het Groene Strand (West-Terschelling). Vorig jaar werd er een recordaantal aan deltavliegers opgelaten, misschien wordt dat dit jaar wel verbroken! De eerste vliegers worden vanaf 11:00 uur opgelaten tot +/- 15:30 uur. 

Het vliegerfestival Kunst & Vliegwerk vindt plaats op 12 en 13 oktober op Terschelling en wordt mede mogelijk gemaakt door Rederij Doeksen, Mooi Weer, Stayokay, ’t Lokaal, Zeelen, West aan Zee, De Walvis en natuurlijk alle vliegeraars.

Fotografie: Albert Wester, Sytse Schoustra en Mooi Weer

Meer Kunst & Vliegwerk