Vliegerfestival Kunst & Vliegwerk Terschelling

Op 12 & 13 oktober vindt op Terschelling de derde editie van het Kunst & Vliegwerk vliegerfestival plaats.

Kunst & Vliegwerk 12 oktober

Zin in een kleurrijk spektakel in de lucht? Kom naar het jaarlijkse Vliegerfestival op Terschelling! Je kunt letterlijk uitwaaien op het strand en geniten van de verschillende kite-teams. Tientallen vliegers zullen in alle soorten en maten de lucht sieren.

Zaterdag start het hele programma om het Noordzeestrand bij West aan Zee. Tussen 11:00 en 16:00 worden kun je genieten van tientallen spectaculiere vliegers die de lucht sieren. Naast alle vliegers zijn er verschillende andere activiteiten op het strand te doen. Volg bijvoorbeeld een clinic powerkiten of leer blowkarten. 

Als afsluiter wordt er zaterdagavond om 20:30 uur bij het Stayokay een nacht-vliegershow opgevoerd. Vergaap je aan het prachtige uitzicht wanneer Baai Dellewal 's avonds opgelicht wordt met verlichte vliegers.

Kunst & Vliegwerk 13 oktober

Op zondag verplaatst het spektakel zich naar het Groene Strand (West-Terschelling). Neem plaats op het terras bij de Walvis of vergaap je vanaf het strand aan de vliegers en kitesurfers die de wind trotseren. De eerste vliegers worden vanaf 11:00 uur opgelaten tot +/- 15:30 uur. 

Het vliegerfestival Kunst & Vliegwerk vindt plaats op 12 en 13 oktober op Terschelling en wordt mede mogelijk gemaakt door Rederij Doeksen, Mooi Weer, Stayokay, ’t Lokaal, Zeelen, West aan Zee, De Walvis en natuurlijk alle vliegeraars.

Fotografie: Albert Wester, Sytse Schoustra en Mooi Weer

Meer Kunst & Vliegwerk