Ga naar inhoud

Nazomeren op Terschelling

Wat te doen met regen op Terschelling?

Buiten is het grijs en nat! Wat te doen met dit herfstige weer op Terschelling? Genoeg te beleven! Bezoek een van de musea, ga naar een bezoekboerderij of nestel je in een strandtent en speel Terschellinger Monopoly! Als de buien even op zich laten wachten; ga dan naar buiten. Maak een ‘stadswandeling’ door West-Terschelling of ga uitwaaien op seinpaalduin! 

Warm en droog op ontdekking in een van de musea! Over de bunkers uit de Tweede Wereldoorlog, de geschiedenis van het Terschelling, de verscheidende natuur op het eiland en jutvondsten in het Wrakkenmuseum! Leer over de geschiedenis van de cranberry en ontdek het eiland in de natuurschuur van Staatsbosbeheer.

Niks knusser dan een bordspel bij kaarslicht terwijl de regen op de ramen slaat! Op Terschelling speel je dan natuurlijk ook een echt Terschellinger spel! Zoals bijvoorbeeld het Strandjutterspel of Terschellinger kwartet!

Muts op, sjaal om, handschoenen aan en naar buiten! Lekker uitwaaien op het strand en opzoek naar mooie strandvondsten. Wel in Terschellinger-stijl natuurlijk! Als beloning natuurlijk een mok warme chocolademelk met slagroom bij een van de strandtenten. Iets beschutter ga je het bos of de duinen in. Bijvoorbeeld opzoek naar cranberries. Of maak één van de mooie wandelroutes op het eiland.

Tussen paal 23 en paal 24 staat het ‘Drenkelingenhuisje’. Dit huisje was vroeger de eerste redding voor schipbreukelingen. In het huisje lagen de eerste levensbehoeften. Door de ‘seinbol’ te hijsen kon men vanuit de Brandaris zien dat er iemand in het huisje hulp nodig had. Je kunt wandelend naar het Drenkelingenhuisje, maar ook per 4x4. Bijvoorbeeld met de strandbus of met een landrover! Of romantisch met een huifkartocht.

Lekker warm en droog in de schuur! Op Terschelling vind je verscheidende boerderijen welke je ook kunt bezoeken! Iedere boerderij heeft zijn eigen charme en vaak een eigen boerderijwinkel. Hier haal je de lekkerste (eigen gemaakte) producten, om vervolgens thuis op de bank onder een dekentje van te genieten!

Pieter Peit’s Hoeve  (kaasboerderij)

De Zeekraal (biologische schapenboerderij)

De Geskieker (biologische bezoekboerderij)

Schapen- en koeienboerderij Halfweg