Ga naar inhoud

Adrenaline sparen op Terschelling

Terschelling! De perfecte plek voor adrenaline-zoekers, buitensporters en avonturiers. Dankzij de Waddenzee aan de ene kant en de Noordzee aan de andere kant, is Terschelling een waar walhalla voor outdoor liefhebbers. Alle (extreme)outdoor activiteiten op een rijtje.

Watersporten op Terschelling

Op een eiland kun je natuurlijk niet om watersporten heen. Terschelling leent zich uitstekend voor verschillende vormen van watersport. Voor beginners en voor gevorderden. Het grote voordeel van Terschelling is dat je met elke windrichting wel een spot kan kiezen om bijvoorbeeld te kitesurfen. Daarnaast waait het gemiddeld harder dan in de rest van Nederland. Maar ook voor golfsurfen, windsurfen en suppen is het eiland perfect.

  Je gear kapot? Bij Jonker Watersport hebben ze een mooi assortiment aan watersportspullen. Denk aan surfspullen, pakken, trapezes, skeggen en zelfs een aantal boards. Op het eiland zijn geen mogelijkheden om (kite)surfboards te huren. Wel kun je bij Surfvillage een supboard, wetsuit, bodyboard en skimboard huren.

Leren (kite)surfen

Nog nooit op een plank gestaan, maar wil je het wel graag leren? Leren surfen kan op het eiland bij Go Surfing Terschelling en Surfvillage. Leren kitesurfen kan via Kitesurfen op Terschelling. Andere watersporten zoals raften en kajakken kun je doen via MooiWeer

 

Andere outdoor sporten op Terschelling

Naast watersporten zijn er ook tal van andere (extreme)outdoor sporten te beoefenen op Terschelling. Door de polders, bossen en duinen is het eiland ook perfect voor mountainbiken, fatbiken, powerkiten en bijvoorbeeld blokarten. Één keer per jaar wordt er daarnaast ook een Trailrun georganiseerd en bijvoorbeeld de Terschellinger Marathon de 'Berenloop'.

Enthousiast? Raap je vrienden bij elkaar en boek een overnachting. Mogelijkheden ten over.