Ga naar inhoud

Huifkartochten en paardrijden op Terschelling

Het eiland op een andere manier beleven? Ga te paard! Ga zelf paardrijden of rijd mee met een huifkar. Met de huifkar op pad wordt op Terschelling ook wel ‘op e’riid’ genoemd. Het is bijvoorbeeld dé manier om de ongerepte natuur van het eiland te leren kennen. Door het bos, door de duinen en/of over het strand. Speciaal voor de kinderen is er daarnaast ‘Ponycentrum De Prairie' met Shetlanders en IJslanders.

Over het gehele eiland zijn er verschillende aanbieders met ieder hun eigen charme. 

Huifkarbedrijf Terpstra

Door het bos, duin en over het strand! Met huifkarbedrijf Terpstra kan het allemaal. De koetsiers brengen u langs de mooiste plekjes op het eiland en laten de veelzijdigheid van Terschelling zien. Onderweg vertellen ze graag waargebeurde eilander-verhalen. Ga mee richting de Boschplaat of bijvoorbeeld het Drenkelingenhuisje.

Prijs: vanaf €20,00 p.p. | Reserveren kan hier

Huifkarbedrijf De Noordsvaarderij

In plaats van ‘om de oost’ (Boschplaat en Drenkelingenhuisje) ga je met De Noordsvaarderij juist ‘om de west’.  Via bos en duin brengt de koetsier je naar het natuurgebied de Noordsvaarder, ten noordwesten van West-Terschelling. Ook geschikt voor mindervaliden.

Prijs: vanaf €20,00 p.p. | Reserveren kan hier

PUUR Terschelling Huifkarbedrijf

Ga mee met PUUR Terschelling ‘op e’riid’. Een belevenis voor klein en groot! Kies voor combi excursie met wadlopen, of ga mee op Jutterstocht langs het Noordzeestrand. Keuzes in overvloed.

Prijs: vanaf €20,00 p.p. | Reserveren kan hier

PUUR Terschelling Rijpaardenverhuur

Bij PUUR Terschelling Rijpaardenverhuur boek je unieke tochten over het eiland. Voor gevorderden, maar ook voor beginnende ruiters. Je hebt keuze uit verschillende (privé) buitenritten (met of zonder zadel). Op zoek naar iets echt speciaals? Doe de ‘volle maan buitenrit’.

Prijs: vanaf €45,00 p.p | Reserveren kan hier

Rijpaardenverhuur Terpstra

Ook bij Rijpaardenverhuur Terpstra boek je inspirerende tochten per paard. Voor jong en oud, ervaren of onervaren. Door het bos, door de duinen en/of over het strand. Voor gevorderde ruiters zijn er ook dagtochten en voor de kleintjes zijn er speciale wandelpony’s.

Prijs: vanaf €35,00 p.p. | Reserveren kan hier

Rijpaardenverhuur Lok

Bij Rijpaardenverhuur Lok boek je buitenritten door de prachtige afwisselende natuur die Terschelling te bieden heeft. Door het bos, de duinen en/of strand. Voor gevorderden, maar ook voor minder ervaren ruiters.

Prijs: vanaf €35,00 | Reserveren kan hier

Ponycentrum De Prairie

Ponycentrum De Prairie is voor alle stoere cowboys en pippi's. Aan de rand van het bos van Formerum kunnen kinderen zich helemaal uitleven. Naast het borstelen en knuffelen van de pony's kan er ook een mooie bos- of strandrit gemaakt worden.

Prijs: vanaf €7,50 | Reserveren kan hier

Meer inspiratie