Ga naar inhoud

Lente op Terschelling

Lente op Terschelling. Er zijn weer lammetjes in de wei en de vogels zijn druk bezig met het maken van nestjes.
Kom genieten van de lentezon.

Hieronder een aantal tips voor de ultieme lente op Terschelling. 

De lente is de ideale periode om weer vitamine D op te doen. Wandelend en fietsend pak je de eerste zonnestralen. Of ga heerlijk uitwaaien op het strand en daarna welverdiend uitrusten bij een van de strandtenten

Niet alleen de dieren worden weer wakker, ook de natuur komt weer tot leven. Ga wandelen en zie hoe de bomen weer blad schieten. Maart en april zijn daarnaast de droogste maanden van het jaar. De kans op wolken is daarom klein, waardoor de sterren extra goed zichtbaar zijn. Ervaar de duisternis bij Dark Sky park Terschelling.

Niet te missen in de lente: de lammetjes. Ga lammetjes kijken op de boerderij en haal gelijk een lekkere verse kaas. Zoals de schapenkaas van boerderij Halfweg. Ondertussen gaan ook de koeien de wei weer in en worden de bijen weer wakker uit hun winterslaap. Alles komt weer tot leven. 

Op 01 maart begint het broedseizoen weer. De vogels zijn in de lente dan ook druk in de weer om hun nesten te maken. Kwelders zijn bijvoorbeeld belangrijke broedgebieden voor lepelaars. Met de gratis vogelherkenningskaart ontdek je de vogelschat op Terschelling zelf. 

In de lente komt alles weer tot leven op het eiland. Ervaar het ware eilandgevoel op Terschelling. Maak een mooie fietstocht over het strand naar het Drenkelingenhuisje of maak lange wandelingen door de duinen en over het strand.
 

 

Boek je overnachting

Nog geen overnachting geboekt? Voor je verblijf op Terschelling kun je gebruik maken van meerdere aanbieders. Van camping tot huisje, van hotel tot glamping.