Lente op Terschelling

Lente op Terschelling. Er zijn weer lammetjes in de wei en de vogels zijn druk bezig met het maken van nestjes.
Kom genieten van de lentezon.

Hieronder een aantal tips voor de ultieme lente op Terschelling. 

Niet te missen in de lente: de lammetjes. Ga lammetjes kijken op de boerderij en haal gelijk een lekkere verse kaas. Zoals de 'Natte Schapenkaas' van boerderij Halfweg. Ondertussen gaan ook de koeien de wei weer in en worden de bijen weer wakker uit hun winterslaap. Alles komt weer tot leven. 

De lente is de ideale periode om weer vitamine D op te doen. Wandelend en fietsend pak je de eerste zonnestralen. Of heerlijk uitwaaien op het strand en daarna welverdiend uitrusten bij een van de strandtenten. Met een beetje geluk zelfs op een terras.

Op 01 maart begint het broedseizoen weer. De vogels zijn in de lente dan ook druk in de weer om hun nesten te maken. Kwelders zijn bijvoorbeeld belangrijke broedgebieden voor lepelaars. Met de gratis vogelherkenningskaart ontdek je de vogelschat op Terschelling zelf. 

Niet alleen de dieren worden weer wakker, ook de natuur komt weer tot leven. Ga wandelen en zie hoe de bomen weer blad schieten. Maart en april zijn daarnaast de droogste maanden van het jaar. De kans op wolken is daarom klein, waardoor de sterren extra goed zichtbaar zijn. 

In de lente komt alles weer tot leven. Er is dan ook genoeg te beleven. Ga bijvoorbeeld op eco safari, maak een mooie fietstocht over het strand naar het Drenkelingenhuisje of ga mee met een huifkartocht. Alle activiteiten en excursies vind je hier bij de VVV! 

 

Boek je overnachting op Terschelling

Nog geen overnachting geboekt? Voor je verblijf op Terschelling kun je gebruik maken van meerdere aanbieders. Van campings tot huisjes en van hotels tot aan glamping. Daarnaast is er van alles te beleven. Boek een excursie of ga zelf op pad.