Zeehondentochten

Op Terschelling kun je op diverse manieren op excursie naar de zeehonden. Elke trip heeft zijn eigen charme.

Talisman zeehondentocht
Ga mee met deTalisman op zeehondentocht. Een belevenis voor klein en groot. Zeehonden zien, dichtbij genoeg om ze, ook zonder verrekijker, goed te kunnen bekijken! De schipper geeft onderweg uitleg over de zeehonden en hun leefgebied. Neem ook een kijkje in het stuurhuis.  
Prijs: € 10,00 p.p. | Reserven >>

Zeehondentochten met reddingboot Jhr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg
Met de geheel gerestaureerde oudste motorreddingboot ter wereld, de 'Jhr. J.W.H. Rutgers van Rozenburg' uit 1907 op zeehondentocht. Bezoek het leefgebied van de zeehonden. Op een half uur varen van de haven van West-Terschelling huizen honderden van deze prachtige dieren op een zandbank. Ze laten zich vanuit de lage open kuip van de 'Rutgers' van dichtbij observeren. Een belevenis voor jong en oud.
Prijs: € 13,00 p.p. Kinderen t/m 12 jr. € 8,00 | Reserveren >>

Garnalenvissen en naar de zeehonden TS3-Viking
Ga mee op ontdekkingstocht en zie wat er leeft onder al dat water? Kijk in het sleepnet van de viskotter en de schipper legt precies uit wat het is. Alles gezien? Dan gaat het gauw terug in de Waddenzee. Bezoek het leefgebied van de zeehonden waar je ze van heel dichtbij én met respect voor de dieren, kunt bewonderen.
Prijs: € 15,00 p.p. Matroosjes t/m 11 jr € 10,00 | Reserveren >>

Ribexcursie naar de zeehonden
Wil je de zeehondjes eens van dichtbij bekijken? Maak dan met een speciale ribboot een tocht naar de zeehondenbank. Je ziet de zeehonden spelen met elkaar of lekker liggen zonnen op de zandbank. En omdat ze van nature nieuwsgierig zijn, komen ze vaak dichtbij de boot zwemmen. Het is dan ook voor iedereen, jong en oud, een onvergetelijke en bijzondere ervaring. Vergeet vooral je camera niet!
Prijs: € 23,50 p.p. | Reserveren >>

Met een kano naar de zeehonden
De 'Grote 5' wadkano-tocht is één van de meest bijzondere manieren om actief het Wad te verkennen. Samen met een boswachter van Staatsbosbeheer vaar je langs het eiland, richting de zeehonden. De activiteit start vanaf het Groene Strand op West-Terschelling. Na een goed uur varen bereik je de zandplaat tussen Vlieland Terschelling waar alle zeehondjes liggen te zonnen. Ze komen vaak op nog geen meter afstand van je kano! Het belooft een onvergetelijke tocht te worden.
Prijs: € 49,50 p.p. | Reserveren >>

Zeehondentocht op de Riepel (max. 12 personen)
De Riepel brengt je dichtbij de zeehonden. De tocht duurt anderhalf uur maar het gebeurt ook dat er zoveel moois te zien is dat men wat later afmeert.
Is het slecht weer dan kun je binnen in de verwarmde stuurhut de excursie warm en droog voortzetten. Je krijgt persoonlijk uitleg over het vaargebied en de zeehonden.
Prijs: € 17,00 p.p. | Reserveren >>

Meer inspiratie