Ga naar inhoud

Meivakantie op Terschelling!

Dit is er te doen!

Meivakantie op Terschelling! De meivakantie is ook wel het begin van het zomerseizoen! En hoe begin je het zomerseizoen nu beter dan met een vakantie op Terschelling? Dit is er allemaal te doen in de meivakantie!

De historische zeesleepboot Holland ligt weer in de haven van Terschelling. Bezoek het historische schip zelf en beleef de verhalen van de bevlogen gidsen! Er zijn dagelijks rondleidingen en bijna elke dag is er een activiteit. Een wijn en spijs-vaartocht, een workshop vis fileren en bijvoorbeeld een bierproeverij! Meer informatie en boeken kan hier!

Zowel voor jong en oud is er op 27 april een feestelijk programma! In de dorpen West-Terschelling, Midsland en Hoorn worden er spelletjes georganiseerd en is er een vrijmarkt. Het excacte programma wordt een week van te voren bekend gemaakt.

Op zondag 28 april wordt er om 14:30 uur in Midsland een tuigwedstrijd georganiseerd. Paardenhoudersvereniging Et Hossefolk organiseert elk jaar verschillende wedstrijden in de tuigcompetitie. De paarden worden oa. beoordeeld op de bewegingen en de schoonheid van het geheel voor de menwagen! Meer informatie vind je hier.

Sneupen tussen leuke en lekkere eilandproducten! Dinsdag 30 april is er de 'Voorjaarsmarkt' in Midsland. Tussen 14:00 en 20:00 uur scoor je hier diverse eilandere producten zoals kaas, honing en cranberry! Meer informatie vind je hier. 

Op woensdag 01 mei wandel je mee met de Brandariswandeltocht. Een tien kilometer lange tocht door het bos, duin, de hei en polder! Inclusief een herinneringsmedaille! De tocht start vanaf Landal, West-Terschelling. Meer informatie vind je hier!

Dat Terschelling culinair niet onder doet voor andere eilanden, bewijzen de Midslander horecaondernemers. Aan de Oosterburen en Westerburen proef je bij 21 ondernemers verschillende hapjes en drankjes die betrekking hebben tot het eiland! Meer informatie vind je hier!

 

Vanaf 05 mei is in het Bunkermuseum een nieuwe tentoonstelling te zien. In de voormalige generatorbunker G45 de nieuwe tentoonstelling ' Verdrongen landschap' te zien. Kunstenaar Jet Nijkamp tekende de bunkerlandschappen van de Atlantikwall. Een projectie in de G45 laat hiervan foto's zien onder het motto Gedachten zijn vrij. Meer informatie vind je hier.

Op 1 mei kun je in verschillende dorpen de traditionele meivuren zien branden. Ieder dorp bouwt daarvoor zijn eigen meihoop. Zo vind je bijvoorbeeld een meivuur op het Groene Strand (West-Terschelling) en in de polder tussen Midsland en Midsland-Noord. De meivuren worden rond 19:00 uur aangestoken. 

Naast alle evenementen is er nog veel meer te doen! Er worden ook tal van excursies en activiteiten georganiseerd. Ga op pad met de boswachter, ga culinair wadlopen met Flang of ga bijvoorbeeld met de boot naar de zeehonden! Mogelijkheden te over! Een overzicht van alle excursies en activiteiten vind je hier!