Ga naar inhoud

Tips voor de voorjaarsvakantie

Hebben jullie het voorjaar ook al in de bol? Wij wel! Heerlijk fietsen, wandelen en de eerste zonnestralen pakken op Terschelling. In het voorjaar worden er daarnaast tal van activiteiten en excursies georganiseerd. Genoeg te beleven.

Hier een aantal tips op een rijtje

 

Overlevingstocht: Op pad met de boswachter

Wat heb je nodig als je moet overleven in de natuur? Wat moet je allemaal kunnen? Tijdens de overlevingstocht gaan de kinderen samen met de boswachter op pad. Ze gaan op zoek naar materialen en leren om zelf te kunnen overleven in de natuur.

Bijensafari

Hoe wordt honing eigenlijk gemaakt? Ga mee op bijensafari en ontdek alles over bijen op Terschelling. Proef verschillende honingsmaken en ontdek meer over het belang van bio-diversiteit. De kinderen kunnen zelf waskaarsen maken en de excursie is inclusief een potje honing voor mee naar huis.

Strandrijden met een Landrover

Op Terschelling hebben we het breedste strand van Nederland. Ga met een 4x4 op ontdekkingstocht en helemaal naar het puntje: het Amelander Gat. Onderweg kom je langs het Drenkelingenhuisje en misschien spot je nog wel zeehonden.

Wadlopen met Flang

Wadlopen op Terschelling is een van de leukste uitjes op het eiland. Flang of een van onze gidsen laat je op zijn unieke manier kennismaken met het mooiste natuurgebied van Nederland. Hij vertelt de beste en grappigste verhalen over het wad en alle dieren en planten die er leven. Dit is een tocht die werkelijk al je zintuigen prikkelt. Je hoeft geen topconditie te hebben om deel te nemen, deze excursie is leuk voor jong en oud.

 

Ontdek de Dark Sky

Op Terschelling vind je het eerste Dark Sky park van Nederland: Natuurgebied de Boschplaat. Samen met de boswachter ga je op pad en beleef je de magie van de sterrenhemel, de nachtgeluiden en bijzondere verhalen over dit gebied.

Overige activiteiten en excursies

Een overzicht van alle activiteiten en excursies die door VVV Terschelling worden aangeboden op het eiland vind je hier. Op zoek naar meer informatie? Laat je inspireren door de Sjouw.

 Nog geen overnachting geboekt? Kijk hier voor de aanbieders van overnachtingen.