Tips voor de voorjaarsvakantie!

Hebben jullie het voorjaar ook al in de bol? Wij wel! Heerlijk fietsen, wandelen en natuurlijk de eerste zonnestralen pakken op het terras! In de voorjaarsvakantie worden er daarnast tal van activiteiten en excursies georganiseerd. Genoeg te beleven!

Hier een aantal tips op een rijtje:

Overlevingstocht: Op pad met de boswachter

Wat heb je nodig als je moet overleven in de natuur? Wat moet je allemaal kunnen? Tijdens de overlevingstocht gaan de kinderen samen met de boswachter op pad. Ze gaan opzoek naar materialen en leren om zelf te kunnen overleven in de natuur!

Overlevingstocht met Staatsbosbeheer: Woensdag 20 en 27 februari

Bijensafari

Hoe wordt honing eigenlijkgemaakt? Ga mee op bijensafari en ontdek alles over bijen op Terschelling! Proef verschillende honingsmaken ontdek meer over het belang van bio-diversiteit. De kinderen kunnen zelfs waskaarsen maken en de excursie is inclusief een potje honing voor mee naar huis!

Bijensafari: Iedere dinsdag!

Strandrijden met een Landrover

Op Terschelling hebben we het breedste strand van Nederland. Ga met een 4x4 op ontdekkingstocht en helemaal naar het puntje: het Amelander Gat. Onderweg kom je langs het Drenkelingenhuisje en misschien spot je nog wel zeehonden!

Strandrijden met een Landrover: Dagelijks

Wandelen met snert van Flang:

Wat is er lekkerder dan een goede wandeling met als afsluiter een kop snert? Maak een heerlijk wandeling met eilander Flang. Om en nabij het pittoresque dorpje Hoorn vertelt hij over de oude gebruiken en jonge tradities van de eilanders. Sterke verhalen en kruidige anekdotes worden je uiteraard niet onthouden. Je eindigt bij de Hoorner Eendenkooi waar een heerlijke kop snert met roggebrood en bargeskop je weer zal opwarmen.

Verhalenwandeltocht met snert: Woensdag 27 februari

Ontdek de Dark Sky:

Op Terschelling vind je het eerste Dark Sky park van Nederland: Natuurgebied de Boschplaat. Samen met de boswachter ga je op pad en beleef je de magie van de sterrenhemel, de nachtgeluiden en bijzondere verhalen over dit gebied!

Ontdek Darksky Terschelling: Vrijdag 15 en 22 februari

 

Overige activiteiten en excursies: 

Een overzicht van alle activiteiten en excursies die door het VVV Terschelling worden aangeboden op het eiland vind je hier! Opzoek naar meer informatie? Laat je inspireren door de Sjouw! Nog geen overnachting geboekt? Kijk hier voor de aanbieders van overnachtingen >>