Ga naar inhoud

Tips & gratis met Oerol

Wat is Oerol?

Oerol 2019! Vrijdag 14 juni tot en met zondag 23 juni is het weer tijd voor dit jaarlijks terugkerende culturele festival op Terschelling. Het festival duurt tien dagen en staat geheel in het teken van theater, kunst, dans en muziek. 

Zo werkt het!

Oerol vindt niet zoals een 'normaal' festival plaats op een en dezelfde locatie. Er zijn theatervoorstellingen in bijvoorbeeld de duinen, er is muziek in de dorpen en er zijn bijvoorbeeld expedities in de polder; het hele eiland fungeert als festivalterrein. Voor het festival heb je daarom niet een ticket dat toegang biedt voor alles. We leggen je uit hoe het zit!

Festivalbandje

Met Oerol zijn er op het eiland twee festivalterreinen, verschillende expedities, locatietheater, straattheater en muziek. Stap een is het kopen van een festivalbandje. Deze heb je nodig voor de eerste drie genoemden: de festivalterreinen, de expedities en het locatietheater. 

Losse theatervoorstelling tickets

Stap twee is het verdiepen in de theatervoorstellingen. Voor theatervoorstellingen en concerten in de Zelfpluktuin heb je namelijk (in combinatie met een festivalbandje) ook een los kaartje nodig. Deze zijn online, op het festivalterrein en in Ons Huis op West-Terschelling te koop. Een overzicht van alle theatervoorstellingen vind je hier! 

Gratis met Oerol!

Naast de festivalterreinen, de expedities en de theatervoorstellingen is er meer! Heel het eiland staat in het teken van Oerol en het kan zomaar zijn dat je op een terrasje zit en plots getuige bent van een straatvoorstellingen. Ook is er buiten de festivalterreinen (live) muziek in de lokale horeca en neemt televisieprogramma Opium tijdens Oerol haar afleveringen op in de duinen bij Stay Okay! Allemaal gratis! 

 

Handig om te hebben tijdens Oerol:

Het Oerol-Overlevingspakket

Hoe kom je het snelst van A naar B? Waar laat je de zonnebrandcreme en je zonnebril? En wat is er eigenlijk nog meer te doen op het eiland? Stel je eigen pakket samen in de winkel!